Kommande


Uppföljare till "Skeppet"

Håller jag på att skriva nu. I tidens anda kommer det att bli en "prequel" vilket betyder att händelserna här är ett antal år före det som behandlas i Skeppet.


Litet samma personer kommer att vara med men mest nya och andra. Och en helt annan miljö.


Sen blir det litet historielektion också (var inte rädd!)


Lösa idéer

  • När jag har släktforskat har jag hittat en anfader vars levnad skulle kunna skrivas ner och bli en spännande historia.
    Denne som kallades Mullsjömannen föddes i Kuopio, Finland men begav sig över isen till Sverige när han blev uttagen att vara med i det vi kallar trettioåriga kriget. Han stack med hela familjen och vad man nu hade av värde för att starta ett nytt liv och för att överleva.
  • En annan historia som är tänkbar att jobba vidare med finns i min frus släkt. En man råkar i slagsmål med en elakt gästgivare på sin bröllopsfest. Gästgivaren faller illa och avlider. Mannen hamnar på fästning några år. När han kommer ut och tillbaka till frun som väntat får de sitt första barn: En flicka som föds 1856 och är noterad som "dövstum". Hon lever en bit in i 1940-talet!
  • Och så har jag tankar på en till fackbok. Den tänker jag ska handla om hur man skapar displayfiler med DDS och de olika  alternativ man har vid den designen.